Игри без текст и нужда от превод

В тази статия реших да ви запозная с няколко игри, които са леки, приятни, разпускащи и не се нуждаят от превод, защото нямат текст, диалози и говор.

Ако се сещате за други игри, които нямат нужда от превод, може да ги споделите в коментарите и ще бъдат допълнени към статията.


Brothers - A Tale of Two Sons

Brothers: A Tale of Two Sons

Героите в играта са двама братя решени да спасят баща си, чиито живот гасне бавно. Нямат друг избор, освен да се отправят на път, за да търсят „живата вода“. Тя ще спаси баща им, стига те да успеят да оживеят по време на пътешествието.

Machinarium

Machinarium

Machinarium е странно покрито с ръжда, метално място, обитавано само от роботи. Историята е за малък робот, несправедливо изхвърлен на сметището зад града. В играта той се завръща в града където се сблъсква с лошите момчета от Братството на Черната Шапка — те подготвят бомбена атака на главната кула в която живее управника. Разбира се нашият герой ще трябва да ги спре, а също така да спаси своята робо-приятелка.

LIMBO

LIMBO

Героят в играта е момче търсещо своята изгубена сестра. Играта е направена изцяло в чернобял тон – в духа на минимализма. Звуковия съпровод съдържа само естествени звуци без музика. Събитията се развиват в гората и града.

Giana Sisters - Twisted Dreams

Giana Sisters: Twisted Dreams

Историята на две сестри, които се намират в мистериозния свят на чудовища и странни същества.

Journey-game

Journey

И на края една пленителна, но кратка игра, която за съжаление е само за PlayStation 3 и PlayStation 4. Тя представлява енигматично приключение през пустинята, с крайна цел – една далечна планина.

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: