Преглед на Total War: Warhammer

Total War е една стратегическа поредица с дълга традиция на дълбоко вкоренени в реализма исторически битки, но това беше досега и вече реалистичните битки са замесени с щипка фентъзи. Ако не знаете какво е Warhammer, ще ви кажа, че е една доста стара поредица от игри и огромна вселена. В началото на 80-те години на 20-ти век се заражда светът на Warhammer. Тогава игрите от тази поредица, а и много други са се играели на маса, защото са били настолни, със старателно изрисувани фигурки, зарчета и книга с правила, дебела колкото черепа на орк. 😀 Да прескочим обратно трийсетина години напред, в настоящето. Сега тези фигурки вече са триизмерни модели във вашия компютър.

KinguinТози преглед на Total War: Warhammer нямаше да е възможен без съдействието на електронния магазин kinguin.net, от където любезно ни предоставиха копие. Ако желаете да си я закупите по-евтино може да хвърлите едно око на офертите им.

Total War: Warhammer е базирана върху осмото издание на Warhammer. Това, с което Warhammer допълва Total War и всъщност е най-доброто подобрение в играта са отделните фракции. Така вече липсва усещането, че тази част е просто рескин на предишните части, с подменени модели и графика. Вселената включва множество уникални и доста различни раси. Основните, за които трябва да знаете са Империята, Джуджетата, Зеленокожите, Вампирите и Хаоса.

Total War - Warhammer 10Total War - Warhammer 9

Империята са типичното човешко кралство, като армията им включва рицари, конница, мъже в лъскави доспехи със смешни шапки, но към тях има мощни магьосници и ездачи на митични същества.

Total War - Warhammer 1Total War - Warhammer 12

Вампирите са познатите ни от други игри и светове типични немъртви. Некроманти командващи орди от зомбита, скелети и други злокобни твари, които разнасят поквара по света. Буквално трансформират бойните полета, върху които се бият. Тъмните сили, които командват могат да съживяват повалените от тях противникови армии и да ги изпратят обратно в битката, докато вампирските им владетели пируват с плътта на живите.

Total War - Warhammer 11Total War - Warhammer 7

Зеленокожите включват расите на орките и гоблините (Да! За който не знае, орките не са измислени в Warcraft… 😀 ). Тяхното единствено желание е да се бият и воюват с която и да е раса, изправила се на пътя им. А ако няма с кого, те ще започнат да се бият дори и със себеподобните си. Общо взето те мразят всички и имат огромна атакуваща сила, но са слаби в защитата.

Джуджетата са механици и ковачи. Те обикновено живеят дълбоко под планините и са много тънкообидни – държат на дипломацията.

Total War - Warhammer 4

Силите на Хаоса са най-лошите от лошите, покварени от тъмните сили на мрачни богове, мъже, жени и зверове, които са се превърнали в нечисти форми на себе си. Тяхната едничка цел е да предизвикат края на света. Те всъщност нямат селища, както другите фракции.

Total War - Warhammer 13Total War - Warhammer 2

Битките са изключително подробни и забавни. Те включват всякакви летящи или наземни същества и машини, биещи се в огромните отряди на армиите. Всичко е много зрелищно и напомня на сцени от Властелинът на пръстените. Може да приближите камерата и да гледате от много голяма близост как се бият индивидуалните единици или да отдалечите на по-високо и тактическо ниво, за да прецените действията си. Графичните детайли са доста подробни.

Total War - Warhammer 3Total War - Warhammer 5

Обучението и въвеждането в играта за новите играчи е постно, но се свиква доста бързо с менютата и управлението. Картата на света е много голяма, обаче на някои Total War ветерани, може да им се стори и малка. Все пак има доста неща, с които да се занимавате управлявайки империята си. По ходовата стратегия на макро ниво включва неща от дипломация, приближаващи се заплахи, революции, управление на градовете до търговия, проучвания, подобряване на уменията на герои, императори и т.н. А цялата тактическа бойна система, която е направо съвсем различна игра е в реално време.

Total War - Warhammer 6

Total War и Warhammer е една прекрасна комбинация. Ако сте фенове на стратегиите може би тази също ще ви хареса, дори и да не знаете нищичко за света на Warhammer. Ако ви допадат фентъзи неща от по-общ вид, също може би тази стратегия ще ви хареса. Вероятно единственото, което липсва в играта са водните битки.

Какво мислите? Дали тази комбинация ви допада или мястото на Total War е в пресъздаването на историческите битки и извън света на фентъзито?

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: