CAPCOM официално обяви Resident Evil 6

След появяването на специален сайт, който съдържаше улики, посредством снимки от цял свят, както и пост-апокалиптично видео за нещо, което наричаха „No Hope Left“, стана ясно, че това е било рекламната кампания на CAPCOM за новият Resident Evil, която капкомци приключиха с доста впечатляващ трейлър. Както сами ще видите, от него, ще станем свидетели на един доста динамичен геймплей, добра графика и завръщането на някои стари муцуни.

Действието на играта ще се развива 10 години, след инцидента в Racoon City и ще ни покаже любимецът на геймърите Леон Кенеди, изправен пред един „трансформиран, до неузнаваемост президент“, правейки най-трудният избор в живота си. Другата „геймърска икона“, която ще присъства усилено в играта е Крис Редфийлд, който води яростна война с био-тероризма в Китай. От CAPCOM потвърдиха и трети персонаж, чието име за сега не се разкрива. Това което подсказват е, че ще е „наемник“, свързан с един от главните участници в историята.

Типично в стилът на RE, и тримата герои, ще бъда придружавани, от второстепенни персони. По официални данни, компания на Леон, ще прави агентката – Хелена Харпър. От видеото се вижда, че помощникът на Крис, ще е агент на BSAA, но все още няма информация, относно него.

В момента се въртят много спекулации относно участниците, които се виждат в трейлъра, като например, русата жена, която според хората е Ашли Греам, заради споменаването на „президент“ в клипчето. Все пак, не е ясно, дали въпросният президент, е същият, чиято дъщеря (Ашли) беше отвлечена в RE4, така че няма как да знаем със сигурност, коя точно е въпросната блондинка. Според друга информация, тя е по-скоро вече порасналата Шери Бъркин (дъщерята на Уилям Бъркин от RE2).

Очакваната дата за играта е 20 ноември 2012г.

И за финал ще кажа само едно – зомбита! Очаквайте още информация, относно играта, а сега се насладете трейлъра!

benzinjiq

Custom title: benzinjiq

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: