За Или Против Чалгата

Play-ON Форуми Други Общи дискусии Музика За Или Против Чалгата

Темата съдържа 8 отговори, има 7 участника и беше последно редактирана от  blagovest на преди 5 месеца, 2 седмици.

Преглеждане на 9 съобщения - от 1 до 9 (от всички 9)
 • Автор
  Публикации
 • #565

  benzinjiq
  Participant

  Споделете мнението си в анкетата.

  #1076

  Mnementh
  Participant

  Както казва един аркадаш, няма хора, които не слушат чалга… само такива, които не са пили достатъчно.

  #1077

  benzinjiq
  Participant

  Аз пък не съм съгласен – колкото и да съм пил, не ми прави кеф. Селения си е и това е.

  #1078

  Mnementh
  Participant

  И аз разправях така… Преди Студентски град :).

  #1079

  silvisasho1
  Participant

  Ми против съм. Ама в заведение или с приятели на маса няма как …

  #1080

  te4o75
  Participant

  именно заради приятелите понякога съм принудена да слушам и да търпя и да им се чудя какво толкова и харесват, ама няма начин, невъзможно е да съм заобиколена само от хора слушащи моя стил музика

  #1081

  chefito
  Participant

  Твърдо против!

  Писнало ми е докато съм при клиенти да наблюдавам как върлите чалгаджии пият и малкото им дете до тях играе танци,от които в нормално общество хората биха се засрамили. При друг клиент пак малкото му дете не знаеше кой е Вазов, но за гордост на бащата знаеше всяка нова чалга наизуст (фрапиращо е да гледаш как дете 2-ри клас пее „Кой ще гали котето любовно?“).

  Не мога да приема за музика, нещо което е 20% крадене на чужд труд (като чуя чалга версията на някоя моя любима песен и направо ми се скапва настроението.), 30% обработка на компютър (премахвах вокалите на няколко песни за едни музиканти и в процеса чух изчистените гласове – такива гарги няма), 50% скандална реклама ( Васко или по-известното му име – Га/ъзис, Галена – порното не изтекло в интернет с цел реклама, сигурно и атомните бомби над Япония са пуснати по случайност и да не забравяме появи с прозрачно облекло или без бельо на концерт, където на 1-вия ред са само деца).

  А и в лично отношение. С приятели на маса нямам избор (а и в добра компания и кънтрито не е болка за умиране) , но съм от провинцията и ми е омръзнало, за да мога да изляза на дискотека, в която пускат музика, която ми харесва да трябва да измина 80 километра, защото в близките 3 града има само чалготеки или пускат нещо, което става за слушане само до 1 часа (то тогава би трябвало да започне купона).

  #1082

  PHENIX1980
  Participant

  Максимално съм против и наистина за съжаление ми се е налагало да я слушам… На бала ми и когато една приятелка много ме молеше да я придружа в Планета Пайнер, за да гледа Райна (добре, че сервитьорките бяха хубави). Никога не бих се набутал с приятели да слушаме такова нещо, независимо дали пием или каквото и да е.

  #5616

  blagovest
  Participant

  Чалгата носи със себе си липса на култура, а на преден план са най-долните чувства. Това е циганска музика и винаги е била такава. Вижте циганите и сами може да си кажете, за или порив. Има хора, на които им харесва България да се превръща в цигански квартал, защото имат повече свобода: могат да усилват музика, могат да крещят и пеят по улиците, да чоплят слънчоглед навсякъде, да хвърлят отпадъци не в кошчетата. Когато отидат в др. държава казват, „виж тук колко е хубаво“, но това е, защото няма хора като тях, да рушат реда и етиката.

Преглеждане на 9 съобщения - от 1 до 9 (от всички 9)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.