Playstation 4 ще бъде представен пред света на 20-ти февруари и ще струва около 400$?

Според доклад на един от най-големите японски всекидневници „Asahi Shimbun“, новата конзола на Sony ще бъде пусната по-късно тази година на цена от 40 000 йени (приблизително 428$). Това е първата ясна индикация, от която можем да добием реална представа колко би струвал Playstation 4, което предполага, че Sony няма да поддържат досегашната си агресивна политика, относно цените си, спрямо конкурентите, като например новата конзола на Nintendo – Wii U. Оттук можем да си извадим изводи, че от компанията са си научили урока, който пускането на PS3 им преподаде.

За сравнение Playstation 3, при пускането си на пазара, през 2006г. струваше 60 000 йени в Япония за по-скъпия си вариант, и съответно 599$ в САЩ.

В същото време, най-евтиния вариант в момента струва 24 980 йени в Япония, срещу 249$ в Америка. Ако PS4 стартира на цени от 40 000 йени в Япония, бихме очаквали американската цена да е от около 400$ или повече.

Дали SONY си взе поука от PS3?

Докладът на „Asahi Shimbun“ допълнително потвърждава и останалите слухове, които се въртят из уеб пространството, като този, че старта на конзолата е именно тази година (2013г.) в Япония и САЩ – все още не се споменава нищо за европейската премиера, което навява мисълта, че ние, може би ще видим конзолата някъде в началото на 2014г.

Другото, което се споменава в доклада е, че DualShock 4 контролера ще има touchpad, подобен на този, който е от задната страна на PS Vita конзолата и ще бъде „приблизително със същата форма, като на DualShock 3“.

В края на своя доклад, от „Asahi Shimbun“ казват, че няма капка съмнение в това, че Sony ще представи новото си творение пред света, официално на датата 20-ти февруари т.г.

Още по темата: Бизнес ежедневникът Nikkei публикува своя собствена статия, потвърждавайки, че датата на премиерата на PS4 (още познат, като „Orbis“) ще е именно 20-ти февруари. Другото по-важно нещо е и вероятността новата конзола да представи, като услуга т,нар. „cloud gaming“ технология, която Sony придоби със закупуването на „Gaikai“ миналата година, на цена от 380 млн. долара.

И за финал ето и един клип от официалния YouTube канал на PlayStation:

benzinjiq

Custom title: benzinjiq

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: