SONY ще пусне на пазара PS4, когато разработчиците на игри, приключат с PS3!

Вчера шефът на Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida съобщи за Eurogamer.net, че новата конзола на SONY е планирана да бъде пусната, в момента в който разработчиците на игри, няма да имат, какво повече да „изцедят“ от настоящото поколение на PlayStation 3.

Както се беше чуло, малко по-рано, PlayStation 4 се очаква да излезе на пазара, малко след новата Xbox конзола на Microsoft, която се очаква да се появи през 2013 година.

Цитирам: „Sony ще пусне своята конзола от следващо поколение, когато разработчиците, вече няма да могат да направят игрите си по-добри, от даденото положение“, каза изпълнителният директор на компанията.

Когато това стане, Sony със сигурност ще трябва „сериозно да обмисли“ пускането на PlayStation 4, съобщи Shuhei Yoshida за Eurogamer.

„Гледайки към цикъла на живот, на платформата, в момента, в който тя вече неможе да помогне на разработчиците да подобряват своите продукти , виждам точното време, когато, ще трябва сериозно да обмислим дистрибуцията на конзолата от ново поколение“, каза Yoshida.

Докато слуховете твърдят, че Microsoft се подготвя за представянето на новият Xbox през 2013г., до момента се знае, съвсем малко за новата домашна конзола на SONY.

От SONY, твърдят, че все още са изцяло отдадени както на PS3, чиято цена наскоро беше намалена, така и на PS Vita, която се очаква на пазара в Европа идната година.

Създателите на игри, като цяло, са съгласни, че обявяването на „новото поколение“ все още не е наложително. През Януари, шефът на THQ core games, Danny Bilson съобщи за Eurogamer, че излизането на нов хардуеър сега, „ще бъде ужасно“.

„За момента, нямаме желане да правим това (да пуснат на пазара нова домашна конзола)“, каза Yoshida.

„Геймърите, винаги искат нещо ново и вълнуващо. Ако те виждат само еднообразни игри излизащи всяка година, бързо ще загубят интереса си.“

„Така погледнато, когато насочим вниманието си към новите заглавия на PS3, традиционните, както и тези използващи PS Move, виждаме, че има, какво още можем да покажем на хората.“

„В крайна сметка, докато нашите разработчици, могат да създават нови и вълнуващи преживявания за потребителите, не виждам нужда да преминаваме към новото поколение.“

benzinjiq

Custom title: benzinjiq

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: