Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

За да инсталирате българския превод на Uncharted 2: Among Thieves, трябва да имате версията на играта с номер BCES00757 (не се притеснявайте, ако сте с друга версия на играта, трябва просто да преименувате папката със серийния номер да е BCES00757; всички нужни файлове за промяна на версията се заменят автоматично от инсталатора).

 1. Изтеглете инсталатора
 2. Стартирайте го и следвайте инструкциите на екрана
 3. След инсталацията на езиковия пакет прехвърлете играта, чрез FTP сървър (или чрез външен хард диск) на Вашия PS3 в директория „dev_hdd0/GAMES“
 4. Стартирайте играта с мениджър по ваш избор
 5. След като играта започне, влезте в менюто „Options“ -> „Language“ и изберете „Руский“ в опциите „Text“ и „Subtitles“, а на „Speech“ изберете езика на който искате да е говора в играта (по принцип е Английски).
 6. Играйте играта на Български Език!

Забележка:
1. Превода работи само на хакнати конзоли с FW 3.41 и FW 3.55. На 4.30 CFW също работи по коментар на потребител.
2. За да работи нормално превода трябва да изтриете файла „text1.psarc“, който се намира в директория „BCES00757\PS3_GAME\USRDIR\build\main“
3. Не забравяйте, че ако сте с различна версия от BCES00757, трябва да промените името на папката със серийния номер да е този (BCES00757). Това се прави, както докато играта ви е на компютъра, така и на и на самата конзола. На PS3 става или по време на FTP връзката, или след, като вече е качена на конзолата с File Manager режима на multiMAN.
4. Превода работи до ъпдейт 1.5 на играта, но не и със следващите по коментари на потребителите.
5. Играта си тръгна на български, но не ми показва кътсцените.
– Влез в менюто с настройките и избери на език за говора – английски, а за субтитрите и менютата – руски. Това се получава, ако при първоначалното запитване избереш руски език, когато стартираш играта за първи път.
– Оправи се като пуснах играта с Gaia.

Приятна игра от екипа на PlayON!

 1. Стартираш инсталатора и му задаваш да се разархивира в произволна папка на компютъра ти
 2. Ще получиш една папка PS3_GAME и един файл PS3_DISC – качваш ги на флашка
 3. Уверяваш се, че имаш, качена, работеща версия на играта, на своя PS3
 4. Вкарваш флашката с горе посочените папка и файл в PS3
 5. Стартираш multiMAN и отиваш на меню File Manager (Файлов Мениджър)
 6. Ще ти се появят 2 колони с директории – в лявата колона отваряш директорията с флашката (обикновено е dev_USBXXX, X – е някакво число, което е различно за всяка конзола), а в дясната колона отваряш директорията на самата игра (dev_hdd0/GAMES/BCES00509 или dev_hdd0/GAMES/BCES00757, зависи с коя версия на играта си)
 7. И сега започваш да копираш само файловете от папките в лявата колона, на мястото на файловете в папките със същите имена в дясната колона. Пример: Първо копираш файла от лявата колона PS3_DISC и му даваш да го замести в дясната колона, после пак от лявата колона отваряш директорията с файловете PARAM.SFO и др. и ги заменяш, пак в същата директория с папки вдясно.
  Накратко, казано – трябва да заместиш само файловете, а не целите папки, като спазваш техните директории. Единственото по-особено тук е, че трябва да изтриеш файла text1.psarc (от самата игра) и на негово място да сложиш папката със същото име.
  Това е начина за ръчно заместване на файловете , малко повече играчка е, но след като не можеш да се справиш с инсталатора, така ще ти е по-лесно. След като направиш всичко това, трябва да пуснеш и един „Permissions Fix“(Проверка на файлове) от мултиман, за да може да отчете промените по файловете на играта.

Дата: петък 19 август 2011 – 14:51:41
Сваляния: 1063

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: